mitt livs stora sorg.


jag är hos dig igen.

Som du kanske har förstått
Jag är hos dig igen
Jag försvann ett tag på vägen
Men jag saknade dina sinnen
Det har varit tungt och grått
Jag är frusen än
När livet sköljde bort oss och vi glömde våra minnen

Och som du kanske redan vet
Jag är oslagbar
Jag far hellre framåt mot min vilja än jag vänder
Du är sval sen blir du het
Du har känslorna kvar
Dom här väggarna rasar och jag undrar vad som händer

Vi vinner ingen tid
Och vi får inte vänja oss för då är allting förstört
Jag är hos dig igen
Som du kanske redan hört

- Lars Winnerbäck

stubborn love.

I brist på egna texter och tankar som är publicerbara så får det bli musik. Ibland är faktiskt låttexter mer passande än citat ur min egen dagbok. Ibland är låttexter bara sådär mitt i prick...
 
She'll lie and steal and cheat, and beg you from her knees
Make you think she means it this time
She'll tear a hole in you, the one you can't repair
But I still love her, I don't really care

It's better to feel pain than nothing at all
The opposite of love is indifference
So pay attention now, I'm standing on your porch screamin' out
And I won't leave until you come downstairs
 
- The Lumineers

31 oktober 2013

Jag skiter i att svara när det ringer
Det är ett väldigt långsamt sätt att bli ensam
Jag retirerar och är snart tillbaka
På gatan där jag lärde mig gå
 
Och när jag möter ensamheten i trappan
Ska jag klä den i byxor och skor
Jag ska ringa mina vänner igen
Och vara nykter nästan varje kväll
 
Ingen ska se mig gå ner mig 
Jag kommer tillbaka
Här guppar ingen herrelös båt
Ett vingslag får luften att skaka
Ingen ska se mig gå ner mig, aldrig se mig så
 
- Lars Winnerbäck 

dagbok.

Each new day is a blank page in the diary of your life. The secret of success is in turning that diary into the best story you possibly can.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
 
Jag kan inte minnas senast jag skrev så mycket i min dagbok som jag gör idag. Kanske har jag aldrig gjort det. Men just nu är bloggen lidande eftersom jag dessvärre inte kan dela med mig av mina texter här, i dagsläget går det bara inte. Det handlar faktiskt inte alls om situationen jag är i, om besluten jag har att fatta eller om konsekvenserna som är oundvikliga. Det handlar om en människa. En människa som inte får läsa min dagbok just nu.

utmaning: 10 framtidsdrömmar

Being challenged in life is inevitable, being defeated is optional.” 
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Tankarna spinner på högvarv. Huvudet knakar av ansträngning. Fingrarna glöder över tangentbordet. The challenge has begun. Idag ska jag försöka samla mina 10 främsta framtidsdrömmar medan min vän ska försöka rota fram de 15 låtar som gjort störst intryck på honom hitintills i livet. Hur han klarade sin utmaning kan ni läsa HÄR!
 
1. Bosätta mig i Storbritannien
Helst av allt vill jag vända ut och in på England och Skottland, stirra storögt på varenda sten och bevittna varenda väderväxling. Dessa länder får inte gå mig förbi innan jag lämnar denna värld. 
 
2. Se Sonata Arctica igen och igen och igen
En gång är ungefär 100 gånger för lite. Jag vill ha mer! 
 
3. Få jobba med kvinnor och barn
Hur och när spelar egentligen ingen större roll. Jag vill hjälpa och göra kärleken mellan föräldrar och barn till en del av mitt jobb. Få förlösa, operera eller bota är så faschinerande att jag skakar i hela kroppen. 
 
4. Vara brudtärna
Jag håller tummarna för att var och en av mina fina vänner gifter sig lyckligt (och snart, haha). 
 
5. Få en bok utgiven
En lika stor dröm för mig som att bli världskänd artist för någon annan. Tänk vilken känsla! Att stå och hålla i ett verk med endast ord som du formulerat, som du vet att andra nu har möjligheten att läsa. En av mina mest passionerade drömmar - att få nå ut till andra med fantasi och tankar som kanske kan inspirera. 
 
6. Bilda min alldeles egna familj
Hur den kommer vara utformad och vem den kommer bestå av, låter jag förbli osagt. Men jag vill vara omgiven av värme och kärlek, av en man jag älskar och barn som alltid kan locka fram min livsgnista. 
 
7. Bära en riktig klänning från 1800-talet
Gärna kombinera detta med punkt 1 och jag skulle vara en fulländad ironisk Elizabeth Bennet eller kanske en vildsint Cathy Earnshaw som springer omkring på Engelska heden, åh! 
 
8. Äga det idylliska sommarhuset någonstans i Sverige 
Att påstå att jag är berest är ett stort skämt. Men jag har ändå fått uppleva helt fantastiska semestrar inom Sveriges gränser, något jag gärna tar med mig in i framtiden. Jag vill alltid kunna ha en plats, inte allt för långt bort, som jag kan rymma till när jag än känner för det. 
 
9. Upptäcka hela Europas historia
Jag vill åka Europa runt och särskåda varenda gammal kyrka, röra vid varenda kvarstående ruin och andas in luften på fälten där historiska slag utspelat sig. Jag tänker tågluffning, någon som är på? 
 
10. Bli sådär omåttligt, oförtjänt, fånigt och förevigt kär

Vackraste, underbara unge. Vi kommer aldrig att ses. Men jag älskar dig ändå. Det har jag gjort från första gången som jag kom att tänka på dig. Jag har längtat efter dig sedan dess. Längtat efter att få hålla om dig. Efter att få dela hemligheter. Skratta och gråta. Leka över sommarängar och springa genom stormar.
 
Vi skulle nog prata en hel del, även om det till en början mest skulle vara jag som stod för babblandet. Vi skulle prata om det mesta. På ett gränslöst sätt. Hoppas jag i alla fall. Jag skulle lyssna på dina slutsatser – de fantastiska – och jag skulle tappa andan över ditt sätt att använda dina sinnen. Jag vet nämligen att du skulle bli ett magiskt barn.
 
Jag skulle göra mitt bästa för att svara på dina frågor och lyssna på dina funderingar, och jag vet att du skulle göra samma sak för mig.
 
Jag skulle uppmuntra dig till att försöka själv. För du kan mer än du tror. Glöm aldrig det. Och om någon säger att något är omöjligt: spetsa öronen. Det är då du ska använda urkraften som finns i ditt bröst. Du har stordåd framför dig. Tro inget annat. Jag skulle försöka inspirera dig till att tänka ett varv till. Bortom det förväntade. Och jag vet att du skulle inspirera mig. Det gör du redan.
 
Vi skulle klättra i träd, du och jag. Och när du ville klättra lite högre, skulle jag försöka låta dig. Men jag skulle stå under dig med utsträckta armar och dunkande puls. Det vet jag redan nu. Samma sak skulle hända om du någon gång ville visa mig att du kunde cykla utan att hålla i styret. Jag skulle titta på med lika delar skräck och förtjusning. Och jag skulle fyllas av en oerhörd stolthet, precis samma stolthet och styrka som skulle fylla mig om du aldrig någonsin ville cykla utan att hålla i styret. För det är du som bestämmer. Det är det viktigaste av allt.
 
Vi skulle bygga kojor och läsa sagor i ficklampans sken. Vi skulle hjälpa varandra att inte vara rädda för mörkret. Att inte vara rädda för åskans dunder. Du skulle vara min styrka när jag blivit svag. Du skulle vara det bästa som någonsin hänt mig.
 
Jag skulle sätta gränser och ibland bli tjurig. Jag skulle citera författare och du skulle tycka att jag var obeskrivligt mossig. Ibland skulle jag antagligen tvinga med dig ut i skogen när du hellre ville göra andra saker, vi skulle bråka och ha det tufft. Men vid varje dags slut skulle vi ha blivit vänner igen. Det är jag säker på.
 
När tonårsfyllorna knuffat dig över gränsen, så hoppas jag att du skulle ha ringt mig. Jag skulle komma. Komma för att hjälpa dig. Du hade inte behövt vara rädd. Jag har själv gjort samma sak. Hur många gånger som helst. Och du skulle säkert tjuvröka någon gång. Det gjorde jag med.
 
Och jag hoppas att vi hade kunnat prata om ditt brustna hjärta. För ett sådant kommer du få. Det hör livet till. Men du, min underbara. Det går över. Även sänkta hjärtan läker. Och då dagen skulle komma, då du skulle berätta att du förälskat dig i någon – kille eller tjej – skulle jag hålla om dig och glädjas. För kärleken är det viktigaste. Det som vi ska sträva efter.
 
Men vi kommer aldrig att ses, vackraste, underbara unge. Trots det vill jag att du ska veta att jag älskar dig. Det kommer jag alltid att göra.

RSS 2.0